Welfsels

Welfsels

Naast predallen en voorgespannen welfsels, kunnen we ook nog gewapende welfsels voor de normale overspanningen en draagvermogens aanbieden. Er is keuze uit twee verschillende diktes, 13 en 17 cm, en beide types zijn beschikbaar met gladde of ruwe onderzijde. De standaard breedte is 60 cm. Deze welfsels zijn zeer snel leverbaar uit voorraad. Wenst u nog meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij staan u graag te woord!

Meer bedrijven die predallen verkopen

Fingo.

Niet groter, maar steeds beter wordení. Dat is al meer dan 70 jaar het motto van Fingo. In 1946 startten Marcel en Gerard Van Cauwenbergh met het produceren van diverse betonproducten, vanaf 1972 specialiseerde Fingo zich in het produceren van betonnen welfsels. In 1980 nam Marc Van Cauwenbergh, zoon van Gerard, de algemene leiding van de firma over en zorgde voor een expansie, waaronder de start van productie van gladde welfsels in 1993 en de uitbreiding naar voorgespannen welfsels in 2009. Vandaag is Gert Van Cauwenbergh de stuwende kracht achter het familiebedrijf en zo blijven ook de waarden waar het bedrijf al meer dan 70 jaar voor staat gegarandeerd. Fingo investeert permanent in research en ontwikkeling, in nieuwe medewerkers en know-how.

Betonproducten : gewelven en welfsels - Kruisbeton

Gewapende betongewelven zijn de meest economische manier om op een snelle en efficiŽnte manier een monoliete betonvloer voor uw woning te bekomen. Wij bieden U betongewelven van 15 cm of 17 cm hoog, onderzijde ruw of glad. Afhankelijk van de overspanning en de dikte van de eventuele druklaag kan een betonvloer met een draagvermogen tot 700 kg/m2 bekomen worden. De ruwe gewelven worden achteraf bepleisterd, of afgewerkt met een vals plafond. Tijdens het plaatsen worden daarvoor de latten tussen de gewelven geplaatst waaraan het plafond gemakkelijk kan worden bevestigd. Ook voor kruipruimten is dit een ideale oplossing. Gladde gewelven kunnen op zichtbare plaatsen zoals kelder, garages en zelfs in moderne interieurs geplaatst worden. Als afwerking is een laagje verf of het bezetten met spuitpleister voldoende. Hoe gaan we te werk? Op basis van uw architectenplan bezorgen wij u gratis een correcte offerte. Na uw akkoord komen wij, indien nodig, de afmetingen opnemen op de werf. Ons studiebureau maakt een legplan op en berekent eventueel poutrellen en balkjes indien u voor uw woning niet samenwerkt met een studiebureau. Na ontvangst controleert u de maten op de werf en bezorgt ons uw goedkeuring. Onze ervaren kraanmannen plaatsen de gewelven op uw woning. Sleutel op de deur bouwen

Welfsels in gewapend beton

Welfels in gewapend beton zijn veruit de meest gebruikte oplossing voor dragende vloeren in de woningbouw. Dat heeft alles te maken met de gunstige prijs en de vlugge montage. Welfsels zijn geprefabriceerde, holle, betonnen vloerelementen. Tijdens het fabricageproces wordt een wapeningsijzer in de stortvorm geplaatst. De elementen worden in verschillende diktes gemaakt in functie van de gevraagde belastingen en overspanningen. Als die wat te groot worden, zal gekozen worden voor welfsels in voorgespannen beton . Plaatsing Welfsels worden geleverd met grote vrachtwagens die uitgerust zijn met een kraan. Als de bovenkant van de dragende muren waarop de welfsels moeten steunen perfect vlak is, kunnen die daar rechtstreeks op geplaatst worden. Indien niet wordt daar, net voor het plaatsen, een mortellaag op aangebracht, met een verdeelwapening erin. Na de plaatsing wordt er meestal een (al dan niet gewapende) druklaag opgestort. Soms worden enkel de voegen opgevuld met fijn beton. Om een vlak plafond te verkrijgen, dienen de elementen op een gelijk niveau gebracht te worden door het langs onder opkrikken van een dwarsbalk in het midden van de elementen. Die moet daar zoín vier weken blijven steunen. Afmetingen, uitvoeringen De meest voorkomende breedte is 60 cm, maar ook 30 cm is mogelijk. Het is aangeraden om je plan te laten moduleren volgens de breedte van de welfsels. Wanneer een exacte modulatie onmogelijk is, kan men pasplaten gebruiken die door de meeste fabrikanten aangeboden worden. Smalle resterende stroken kunnen ook opgevuld worden met een ter plaatse gestorte betonplaat. De dikte van deze welfsels is meestal 12 ŗ 13 cm, soms 15 ŗ 16 cm. Je vindt deze welfsels met een ruwe onderkant (zodat ze makkelijk kunnen bepleisterd worden) of een gladde onderkant (schilderklaar). Verder kan je, voor op een verluchte ruimte, ook opteren voor welfsels waaraan langs de onderkant al een isolatieplaat gekleefd is.

Vaheja - Betonelementen

Vahejaís core business is de productie van gewapende gladde en ruwe welfsels in gewapend beton, maar voor grotere overspanningen bieden we ook voorgespannen welfsels aan. Om leidingen weg te werken, een balkon te maken of voor renovatiebouw, zijn onze SPVís dť oplossing. Voor uw project kan er een legplan en/of vereenvoudigde betonstudie worden gemaakt, en dit zonder meerprijs.

Predallen, breedvloerplaten, Torhout

Breedvloerplaten voor snelle plaatsing van betonvloeren Breedvloerplaten of predallen zijn bouwoplossingen die niets dan voordelen bieden. Spanbeton Hollevoet nv uit Torhout (West-Vlaanderen) levert deze betonoplossingen al sinds 1973 aan bouwbedrijven en aannemers. Een predal is een dunne betonplaat van 5 cm dik en 2,5 meter breed met de nodige onderwapening. Op uw bouwwerf plaatst u de voeg-, bijleg- en -bovenwapening, waarna de opstortlaag kan volgen. Zo hebt u snel en efficiŽnt een monoliet betonvloer. Op basis van een architectuur- en/of studieplan maken we graag een vrijblijvende offerte voor u op. Wij leveren trouwens ook voorgespannen gewelven en stortbeton. 1) Ruwe Gewapende Welfsels (R13) Onze ruwe elementen van 13,5 cm dik en 60 cm breed, zijn uit voorraad leverbaar en zijn extra ruw om een betere aanhechting te verzekeren voor het pleisterwerk. Deze elementen kunnen een overspanning aan tot maximaal 5,6 meter. 2) Gladde Gewapende Welfsels (G13 en G16) Onze gladde elementen van 13,5 cm of 16 cm dik en 60cm breed, hebben een gladde onderzijde. De gladde afwerking kan direct geverfd worden of zichtbaar gelaten worden om een industriŽle look te creŽren. De G13 elementen kunnen tot maximaal 5,6 meter overspannen, waar de G16 tot 6,2 meter kunnen overspannen. Beide types kunnen geproduceerd worden met een brandweerstand van 2 uur.